Contacta amb nosaltres:

Duració del curs: del 29 de novembre de 2021 al 13 de desembre de 2021
Hores lectives: 12h

Segons la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948, els drets fonamentals de les persones són els drets econòmics, socials, culturals, polítics i civils. En realitat, però, el sistema de protecció dels drets econòmics, socials i culturals (DESC) és substancialment inferior als dels drets polítics i civils perquè no existeixen mecanismes legals d’exigibilitat del seu contingut ni en el Dret Internacional ni en les constitucions polítiques dels Estats. A més, El Dret Internacional es refereix als DESC sense incloure’n els drets ambientals, tot i que nombroses corrents teòriques i del teixit associatiu els inclou dintre dels DESC en resposta a la globalització capitalista generadora d’injustícies socials i degradació ambiental. Així, les violacions dels DESCA tenen conseqüències de diferent gravetat: una de les més greus és el desplaçament forçat de la població que afecta a milers de famílies a tot el món que es veuen obligades a fugir i abandonar casa seva buscant un lloc segur per protegir les seves vides, ja sigui a l’interior del país o creuant una frontera internacional. Per això, cal preguntar-se, en primer lloc, si la violació dels DESCA pot ser interpretada com a supòsits que mereixin el reconeixement de la condició de refugiat i, en segon lloc, en quina mesura pot donar-se una nova resposta jurídica a aquests nous casos. A més, exposarem un recull de bones pràctiques a nivell local en la defensa dels Drets Humans i els processos d’inclusió de persones refugiades.

A través d’aquest curs volem:
-Transmetre una imatge global dels desplaçaments forçats i les persecucions per motius de vulneració dels DESCA.
-Incidir en els conceptes de les violències particulars dirigides a vulnerar els DESCA.
-Explicar en què consisteix la protecció internacional i la resposta que dona o pot donar la institució de l’asil a la vulneració dels DESCA.
-Contribuir a ampliar i donar a conèixer els DESCA i fomentar-ne la seva reflexió.

Públic destinatari:
Professionals de l’administració local i grups claus del municipi en matèria d’acollida i inclusió de persones refugiades (sector educatiu, sanitari, atenció a la ciutadania, serveis socials, policia municipal).

Idioma en què s’imparteix: català, amb algunes ponències en castellà

Número de places: 30
Preu: Gratuït per a personal tècnic municipal. 60€ preu general per a la resta de persones interessades i 45€ preu reduït (estudiants, persones aturades i membres d’entitats de lafede.cat)

Continguts:

→ Mòdul I: Introducció al dret d’asil i el vincle de les vulneracions de DDHH entre el nord i sud globals

→ Mòdul II: Causes, conseqüències i reptes de les vulneracions de Drets Humans en un món global

→ Mòdul III: Els desplaçaments forçats i les vulneracions dels DESCA en el Sud global

→ Mòdul IV: Experiències i bones pràctiques en matèria d’acollida, inclusió i defensa de DDHH en l’actual context derivat de la COVID-19

Per a més informació: cursos@ccar-cear.org

Programa: click aquí

 INSCRIPCIONS:

Tancades

 

Course Curriculum

No curriculum found !

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

CURS ONLINE PER A PERSONAL TÈCNIC MUNICIPAL – El dret d’asil i la defensa dels DESCA: experiències i bones pràctiques en matèria d’acollida, inclusió i defensa de Drets Humans en un món marcat per la COVID-19 PRIVATE COURSE Preu subvencionat - Preu normal
 • PRIVATE
 • 10 Days
0 STUDENTS ENROLLED
  INSCRIU-TE

  SOBRE NOSALTRES

  La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants. Des de la Comissió qüestionem la pretesa voluntarietat de les migracions i volem obrir un debat sobre les formes de persecució i vulneracions de drets humans que necessiten d’algun tipus de protecció.

  Col·laboradors

  © CCAR. All rights reserved.