Contacta amb nosaltres:

Jornada internacional – Un sol planeta, un sol refugi: drets ambientals, gènere i covid19. La defensa de la terra i les vulneracions de drets ambientals

Dia: 14 de Juliol de 2021

Hora: de 15:30 a 20:00

Lloc: Casa Amèrica Catalunya, Carrer de Còrsega, 299, 08008 entresòl, Barcelona

La realitat demostra que cada vegada hi ha alteracions més greus i ràpides dels ecosistemes induïdes per factors ambientals antropogènics que tenen impactes directes i indirectes sobre conjunts poblacionals que ja no tenen cap altra opció que la migració forçada com a estratègia, permanent o temporal, d’afrontar el problema. L’ús generalitzat del terme «refugiats ambientals», etiqueta molt disputada perquè simplifica excessivament la multiplicitat de causes dels factors socials, econòmics i polítics generats també pel factor humà que fonamenten la migració forçada per causes ambientals, crida l’atenció sobre la importància creixent de les qüestions que giren al voltant de la protecció dels drets humans fonamentals d’aquelles persones que es veuen i es veuran desplaçades per canvis ambientals i climàtics generats per la mà de l’home.

Per projectar i abordar els desplaçaments forçats del present i del futur i respondre a les amenaces contra els Drets Humans, calen noves habilitats, sensibilització i un teixit ampli d’aliances amb persones i entitats que ja treballen sobre el terreny en la defensa dels drets ambientals i de la terra. En un món cada cop més inestable, és possible que s’hagin de repensar les definicions i la comprensió tradicionals dels conceptes “refugiat” i “protecció”.

En conseqüència, us convidem a assistir en aquesta jornada internacional de reflexió a Barcelona amb experts, expertes i defensores de drets humans i drets ambientals d’àmbit nacional i internacional, per fer un anàlisis de la situació i aprofundir en els desplaçaments forçats ocasionats per l’acció d’empreses transnacionals en països del Sud global, analitzar l’impacte que aquestes tenen específicament sobre les dones, la necessitat de reconèixer jurídicament la figura de la persona refugiada ambiental i com ha afectat la covid19 en aquests processos migratoris.

Objectius:

-Transmetre una imatge global dels desplaçaments forçats i les persecucions per motius de vulneració dels drets ambientals i estudiar les conseqüències migratòries de la degradació del medi ambient.

-Incidir en els conceptes de les violències particulars dirigides a vulnerar els drets ambientals i les relacions desiguals entre les causes i efectes dels sistemes d’explotació entre el nord i el sud globals.

-Visibilitzar les resistències i el teixit de de defensa de la terra i aprendre de les lluites que s’estan donant en la defensa del medi ambient en el sud global.

-Analitzar la situació particular de les dones en el context dels desplaçaments forçats per motius ambientals.

-Contribuir a ampliar i donar a conèixer els drets ambientals, els anomenats refugiats per motius ambientals i fomentar-ne la seva reflexió.

-Proposar polítiques públiques i d’incidència favorables a les víctimes i desplaçats forçats víctimes d’aquest tipus de fenòmens.

Públic destinatari:

-Professionals dels serveis públics d’atenció a les persones

-Advocats i professionals del dret

-Professionals de les organitzacions del sector de la migració que treballin o que vulguin treballar sobre els drets ambientals

-Activistes de drets humans

-Estudiants interessats en la protecció dels drets ambientals i en els desplaçaments forçats

-Conjunt de la ciutadania compromesa i preocupada pel respecte i garantia dels drets humans i els drets ambientals

Idioma: català, castellà i anglès, amb servei de traducció i interpretació simultània

Número de places: 40 (seguint protocol covid de distància i aforaments parcials). Aconsellem formalitzar la inscripció el més aviat possible per limitació d’aforament. No es permetrà l’accés a ningú que no hagi estat previament inscrit.

Preu: activitat gratuïta amb límit d’aforament per protocol covid. Inscripció imprescindible i obligatòria.

Càtering: hi haurà servei de càtering gratuït seguint protocol covid per aquelles persones assistents inscrites al seminari.

Programa:

Click aquí per descarregar el programa en PDF

Per a més informació: cursos@ccar-cear.org

Relatoria:

Click aquí per la versió en CATALÀ

Click aquí per la versió en CASTELLÀ

Click aquí per la versió en ANGLÈS

 INSCRIPCIONS:

Tancades per limitació d’aforament. Si voleu apuntar-vos a la llista d’espera, envieu un mail a cursos@ccar-cear.org


Course Curriculum

No curriculum found !

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

Jornada internacional – Un sol planeta, un sol refugi: drets ambientals, gènere i covid19. La defensa de la terra i les vulneracions de drets ambientals PRIVATE COURSE Preu subvencionat - Preu normal
 • PRIVATE
 • 10 Days
0 STUDENTS ENROLLED
  INSCRIU-TE

  SOBRE NOSALTRES

  La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants. Des de la Comissió qüestionem la pretesa voluntarietat de les migracions i volem obrir un debat sobre les formes de persecució i vulneracions de drets humans que necessiten d’algun tipus de protecció.

  Col·laboradors

  © CCAR. All rights reserved.