Contacta amb nosaltres:

Jornada internacional – Vulneració i defensa de drets ambientals a Amèrica Llatina: destrucció del medi ambient, desplaçament forçat i defensa de la terra-territori

Dies: 16 i 17 de desembre de 2021

Hora: de 17:00 a 20:00

Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rambla de Catalunya, 10, Principal, 08007 Barcelona

Inscripció: Click en aquest enllaç: https://forms.gle/UeubYsezVP6mB5sZ7

Nacions Unides ha denunciat recentment un augment de violència sense precedents dirigida a les persones defensores de drets ambientals, molt particularment a Amèrica Llatina. Les lluites ambientals i de defensa del territori contra els processos extractivistes, i que moltes vegades són operats a través de consorcis empresarials publico-privats de matriu europea, acaben resultant la última línia de defensa per frenar l’erosió mediambiental que està amenaçant a tot el planeta, en general, i molt particularment els indrets on tenen lloc. A més, això va de la mà d’un efecte que aguditza la desigualtat: els països més afectats pel deteriorament del medi ambient són moltes vegades els menys beneficiats pels beneficis resultants, que acaben canalitzats cap al nord global. En aquesta jornada internacional volem facilitar un espai per donar veu a organitzacions que treballen a través de la no-violència en la lluita per la terra-territori, així com també oferir un lloc de reflexió acadèmica i institucional per aprofundir en els coneixements que poden oferir les persones defensores de drets ambientals, la importància de la defensa del territori per tal d’evitar-ne el deteriorament i analitzar-ne la coresponsabilitat que tenim en aquesta destrucció.

Objectius:

-Transmetre una imatge global de la situació de vulneració dels drets ambientals i estudiar les conseqüències de la degradació del medi ambient en 3 eixos-país: Hondures, Mèxic i Colòmbia a través d’organitzacions que treballen a territori.

-Estudiar els vincles entre la defensa del medi ambient i les vulneracions de drets dels pobles originaris.

-Incidir en els impactes de les empreses transnacionals i el seu impacte en la degradació del medi ambient i els desplaçaments forçats.

-Visibilitzar les resistències i el teixit de de defensa de la terra i aprendre de les lluites que s’estan donant en la defensa del medi ambient en el sud global.

-Contribuir a ampliar i donar a conèixer els drets ambientals, els anomenats refugiats per motius ambientals i fomentar-ne la seva reflexió.

-Proposar polítiques públiques i d’incidència favorables a les víctimes i desplaçats forçats víctimes d’aquest tipus de fenòmens.

Públic destinatari:

-Professionals dels serveis públics d’atenció a les persones

-Periodistes

-Advocats i professionals del dret

-Professionals de les organitzacions del sector de la migració que treballin o que vulguin treballar sobre els drets ambientals

-Activistes de drets humans

-Estudiants interessats en la protecció dels drets ambientals i en els desplaçaments forçats

-Representats d’institucions i de govern local

-Conjunt de la ciutadania compromesa i preocupada pel respecte i garantia dels drets humans i els drets ambientals

Idioma: català i castellà

Número de places: 50 (seguint protocol covid de distància i aforaments parcials).

Aconsellem formalitzar la inscripció el més aviat possible per limitació d’aforament. No es permetrà l’accés a ningú que no hagi estat prèviament inscrit.

Preu: activitat gratuïta amb límit d’aforament per protocol covid. Inscripció imprescindible i obligatòria.

Càtering: hi haurà servei de càtering gratuït seguint protocol covid per aquelles persones assistents inscrites al seminari.

Programa provisional:

Dia 16/12
17:00 Pesentació institucional
17:30 Persona defensora de drets ambientals – Representant del Consejo Regional Indígena y Popular de Xpujil, Mèxic
18:15 Persona representant de ProtectDefenders.eu
19:00 Persona defensora de drets ambientals – Representant de la Asociación Nacional de Zonas de Reserva Campesina, Colòmbia
19:45 Espai per a preguntes i respostes
Dia 17/12
17:00 Persona defensora de drets ambientals – Representant del Comité Municipal de Defensa de los Bienes Comunes y Públicos de Tocoa, Hondures
17:45 Representant acadèmic del grup d’investigació interuniversitari CER-Migracions
18:30 Testimoniatge de persones migrades que han patit vulneracions de drets ambientals
19:00 Roda de Premsa – Presentació de  l’informe comparatiu i l’observatori de drets ambientals.
19:30 Espai per a preguntes i respostes i tancament jornada 

 INSCRIPCIONS:

Click en aquest enllaç: https://forms.gle/UeubYsezVP6mB5sZ7

 

Course Curriculum

No curriculum found !

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

Jornada internacional – Vulneració i defensa de drets ambientals a Amèrica Llatina: destrucció del medi ambient, desplaçament forçat i defensa de la terra-territori PRIVATE COURSE Preu subvencionat - Preu normal
 • PRIVATE
 • 2 Dies
50 STUDENTS ENROLLED

  INSCRIU-TE

  SOBRE NOSALTRES

  La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants. Des de la Comissió qüestionem la pretesa voluntarietat de les migracions i volem obrir un debat sobre les formes de persecució i vulneracions de drets humans que necessiten d’algun tipus de protecció.

  Col·laboradors

  © CCAR. All rights reserved.