Contacta amb nosaltres:

Duració del curs: del 7 de novembre al 2 de desembre de 2022
Hores lectives: 30h

El Relator especial de les Nacions Unides sobre la Situació dels Defensors i Defensores de Drets Humans en la seva visita a Hondures alertava del ràpid deteriorament dels drets ambientals conjuntament amb una corrupció generalitzada i un augment de la violència sense precedents. Això ha fet oscil·lar la primera línia d’acció de les persones defensores de drets humans cap a les lluites ambientals i de defensa del territori: aquestes pateixen una violència àmpliament documentada per observadors internacionals i són, malauradament, les darreres línies de defensa del medi ambient. Les estadístiques sobre violència exercida de manera programada i sistemàtica a defensores de drets humans i ambientals, sobretot dones i indígenes, contrasta amb la lluita que porten a terme en la defensa de la terra, moltes vegades en entorns molt hostils i amb règims d’impunitat. L’activisme va estretament lligat a temes com el desplaçament forçat, la persecució, la criminalització de la protesta i la judicialització de la defensa del medi ambient però és també una de les principals formes de resistència contra l’espoli i l’extractivisme amb èxits notables que mereixen visibilitat i que seran part troncal d’aquest curs.

Aquest curs online de 30 hores lectives comptarà amb informes acadèmics de situació i amb la participació de persones defensores de drets humans i ambientals de Mèxic, Colòmbia, Hondures i Guatemala, les quals a través de l’exercici de la no- violència reivindiquen el respecte dels seus drets fonamentals i ambientals, tot remarcant la responsabilitat col·lectiva que es té des del nord global en els processos extractius en el que hi participen empreses transnacionals de matriu europea i espanyola.

El curs va dirigit, a qualsevol persona interessada en aprofundir en el coneixement de la importància de la defensa del territori i els drets ambientals des del Sud Global en la lluita contra la crisi climàtica, i la corresponsabilitat que tenim des del Nord Global en aquesta destrucció.

A través d’aquest curs volem:

-Transmetre una imatge global dels desplaçaments forçats i les persecucions per motius de vulneració dels drets ambientals i estudiar les conseqüències migratòries de la degradació del medi ambient en 4 eixos-país: Hondures, Mèxic, Colòmbia i Guatemala.

-Estudiar els vincles entre la defensa del medi ambient i les vulneracions de drets dels pobles originaris a Hondures.

-Incidir en els impactes de les empreses transnacionals i el seu impacte en la degradació del medi ambient i els desplaçaments forçats.

-Visibilitzar les resistències i el teixit de de defensa de la terra i aprendre de les lluites que s’estan donant en la defensa del medi ambient en el sud global.

Públic destinatari:

-Professionals dels serveis socials

-Advocats i professionals del dret

-Estudiants interessats en la protecció dels drets ambientals i en els desplaçaments forçats

-Professionals dels serveis públics d’atenció a persones en situació de vulnerabilitat

-Professionals de les organitzacions del sector de la migració que treballin o que vulguin treballar sobre els drets ambientals

-Activistes de drets humans

-Conjunt de la ciutadania compromesa i preocupada pel respecte i garantia dels drets humans i els drets ambientals

Programa

Mòdul I- El vincle entre la defensa del medi ambient i les vulneracions dels drets dels pobles originaris a Hondures

Mòdul II- El desplaçament forçat i la vulneració de drets humans i ambientals a Colòmbia: una mirada des del post-acord

Mòdul III- L’acció de les empreses transnacionals a Mèxic: el seu impacte en la degradació mediambiental i com a causa generadora de desplaçaments forçats

Mòdul IV- Defensores dels drets ambientals i desplaçament forçat a Guatemala.

Idioma en què s’imparteix: català, amb algunes ponències en castellà

Número de places: 30

Preu: 100€ preu general, 75€ preu reduït (estudiants, persones aturades i membres d’entitats de lafede.cat)

  Has realitzat algún altre curs amb CCAR? / ¿Has realizado algun otro curso con CCAR?

  Autorizo el tratamiento de mis datos personales y currículum vitae según lo especificado en este documento. VER DOCUMENTO

  Autorizo el envío de información sobre otras actividades formativas

  Autorizo el envío del newsletter de COMISSIÓ CATALANA D´AJUDA AL REFUGIAT

  Course Curriculum

  No curriculum found !

  Course Reviews

  N.A

  ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

  No Reviews found for this course.

  2a edició – CURS ONLINE ACTIVISMES DES DE LA NO VIOLÈNCIA: DE LA CRIMINALITZACIÓ DE LA PROTESTA AL DESPLAÇAMENT FORÇAT PRIVATE COURSE Preu subvencionat - Preu normal
  • PRIVATE
  • 10 Days
  0 STUDENTS ENROLLED
   INSCRIU-TE

   SOBRE NOSALTRES

   La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants. Des de la Comissió qüestionem la pretesa voluntarietat de les migracions i volem obrir un debat sobre les formes de persecució i vulneracions de drets humans que necessiten d’algun tipus de protecció.

   Col·laboradors

   © CCAR. All rights reserved.