Contacta amb nosaltres:

Duració del curs: del 8 d’octubre de 2018 al 15 d’octubre de 2018
Hores lectives: 6h

A nivell global ens trobem davant el desplaçament forçat de més de 65 milions de persones segons l’ACNUR, el major èxode des de la segona guerra mundial. Però també ens trobem davant d’una realitat menys visible: els 10 milions de persones al món que no pertanyen a cap lloc, per la qual cosa sovint no se’ls permet anar a l’escola, al metge, obtenir una feina o fins i tot casar-se. Estem parlant de les persones apàtrides.

La situació de totes aquestes persones que s’han vist abocades a un desplaçament forçat és la conseqüència de desigualtats estructurals, discriminacions, guerres, greus vulneracions de drets humans sovint provocades per aquestes mateixes desigualtats. En aquest sentit, l’interès estratègic és revertir aquestes causes que segueixen provocant el desplaçament forçat. Però per això, és necessari que la societat global sigui conscient de la necessitat de defensar encara amb més força el dret al desenvolupament, a la pau i al ple reconeixement i garantia dels drets humans; així com de la seva responsabilitat envers aquestes causes quan dona suport a governs que promouen polítiques de cooperació amb agendes ocultes, negocien amb governs no democràtics o simplement per la seva inacció davant flagrants vulneracions de drets humans. En aquest curs es comptarà amb testimonis de persones apàtrides, que mostraran en primera persona el vincle entre el context amb seus països d’origen i la nostra realitat més propera i amb la col·laboració d’experts europeus de la European Network on Stateleness.

Objectius:
-Transmetre una imatge global del problema de l’apatrídia.
-Explicar els motius per els quals aquestes persones que s’han vist abocades a un desplaçament forçat.
-Mostrar en primera persona a traves de testimonis de persones apàtrides el vincle entre el context als seus països d’origen i la nostra realitat més propera.
-Oferir eines per a la prevenció i la protecció de les persones apàtrides i escoltar la veu experta de la European Network on Stateleness de la qual en som membres, per tal de d’analitzar el desafiament europeu i mundial que suposa el tractament del problema de l’apatrídia.
-Analitzar la legislació actual en relació a aquest tema i alguns casos d’apatrídia rellevants.

Públic destinatari:
-Professionals dels serveis socials
-Advocats
-Professionals dels serveis públics d’atenció a persones en situació de vulnerabilitat
-Professionals de les organitzacions del sector de la migració
-Activistes de drets humans
-Conjunt de la ciutadania compromesa i preocupada pel respecte i garantia dels drets humans

Idioma en què s’imparteix: català i castellà

Número de places: 30
Preu: 60€, 45€ preu reduït (estudiants i persones aturades)

Continguts:

Mòdul I: La nacionalitat com a dret humà i el problema de l’apatrídia
Mòdul II: Marc normatius per a la determinació de la condició d’apàtrida
Mòdul III: La apatrídia i la migració forçada a Europa

En col·laboració amb: European Network on Statelessness

Per a més informació: cursos@ccar-cear.org

Programa en PDF: click aquí

INSCRIPCIONS:

Tancades

 

Course Curriculum

No curriculum found !

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

CURS ONLINE: ENCARAR L’APATRÍDIA: INTRODUCCIÓ A LA SITUACIÓ DE LES PERSONES SENSE NACIONALITAT Apply for Course30 SEATS LEFT Preu subvencionat - Preu normal
 • 8 Dies
 • 30 PLACES
0 STUDENTS ENROLLED

  INSCRIU-TE

  SOBRE NOSALTRES

  La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants. Des de la Comissió qüestionem la pretesa voluntarietat de les migracions i volem obrir un debat sobre les formes de persecució i vulneracions de drets humans que necessiten d’algun tipus de protecció.

  Col·laboradors

  © CCAR. All rights reserved.