Contacta amb nosaltres:

Seminari Europeu – Dret d’asil a la Unió Europea: Què està passant? Contradiccions, insuficiències i oportunitats del Sistema Europeu Comú d’Asil

Dia: 27 Novembre de 2018

Hora: Bloc matí 9:30 a 13:30 / Bloc tarda: de 14:45 a 18:00

Lloc: Lafede, Carrer de les Tàpies, 1, 08001 Barcelona

En els últims anys els representants de les institucions europees i els líders dels Estats membres de la Unió Europea han repetit en nombroses cimeres celebrades sobre migració i asil la mateixa afirmació en relació a la política comú d’asil: “La crisis dels refugiats és una qüestió europea i requereix una solució comuna”. En aquest sentit la Comissió Europea està intensificant els seus esforços per garantir l’aplicació de la legislació de la UE en l’àmbit de la migració i l’asil a la vagada que ha llançat les seves propostes –moltes vegades polèmiques- per reformar el Sistema Europeu Comi d’Asil (SECA). En aquest context, des de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat hem organitzat aquest seminari europeu que pretén enfocar els reptes que planteja aquest sistema comú d’asil i el seu procés de reforma, cap a on van les negociacions i en quin punt es troba tot el procés d’harmonització. Analitzarem els reptes, les noves propostes i principals modificacions del SECA, les grans omissions d’aquest procés, el nou mecanisme de distribució interna de refugiats, el tancament de fronteres i les noves polítiques de cooperació amb tercers països, les polèmiques plataformes de desembarcament i els centres controlats i proposarem solucions pels grans problemes que genera. Hem convidat experts locals i internacionals d’institucions expertes perquè donin una visió global i holística de la situació del dret d’asil a Europa fomentant el diàleg social i de polítiques per tal d’analitzar l’avenç i la direcció de les darreres reformes i propostes plantejades en relació al SECA i quin impacte poden tenir a nivell local.

Objectius:
-Analitzar cap a on va i cap on hauria d’anar el SECA.
-Quin impacte a nivell internacional i local tenen la reformes del SECA.
-Quins reptes plantegen les reformes i noves propostes del SECA en la garantia dels drets de les persones que s’han vist abocades a un desplaçament forçat.
-Quins problemes d’implementació hi poden haver i les seves conseqüències per a les persones que cerquen refugi.

Públic destinatari:
-Professionals de relacions internacionals, dret europeu i serveis socials.
-Mitjans de comunicació.
-Professionals dels serveis públics d’atenció a persones refugiades.
-Professionals de les organitzacions del sector de la migració.
-Activistes de Drets Humans.
-Conjunt de la ciutadania compromesa i preocupada pel respecte i garantia dels drets humans.

Idioma: castellà i anglès (hi haurà servei de traducció simultània)

Número de places: 30

Preu: activitat gratuïta amb límit d’aforament.

Càtering: hi haurà servei de càtering gratuït per aquells assistents inscrits al seminari (aconsellem formalitzar la inscripció el més aviat possible).

Programa provisional:

 

Per a més informació: cursos@ccar-cear.org

Relatoria de la jornada cat

Relatoria jornada eng

Relatoria de la jornada cast

INSCRIPCIONS:
(Aforament complert)

Course Curriculum

No curriculum found !

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

Seminari Europeu – Dret d’asil a la Unió Europea PRIVATE COURSE Preu subvencionat - Preu normal
 • PRIVATE
 • 1 Dies
0 STUDENTS ENROLLED

  INSCRIU-TE

  SOBRE NOSALTRES

  La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat té com a objectius la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants. Des de la Comissió qüestionem la pretesa voluntarietat de les migracions i volem obrir un debat sobre les formes de persecució i vulneracions de drets humans que necessiten d’algun tipus de protecció.

  Col·laboradors

  © CCAR. All rights reserved.